PM: Riigihanke vaidlustanud firma sai linnaametnikelt karistada

29. november 2004, 08:00

Vastuhakk Tartu linnaametnikele läks tänavapuhastusfirmale Cleanaway kalliks maksma ? Cleanawayd ootab seni suurim trahvikviitung linnalt.

Kolmest Tartu teeninduspiirkonnast kahte, Annelinna ja Ropka piirkonda, puhastav Cleanaway saab linnapuhastusteenistuse juhi Madis Tammeoru arvestuste kohaselt 300 000 krooni suuruse trahvi, kirjutab Postimees.

Kesklinnas, Tähtveres ja Ravila kandis tegutseva Tänavapuhastuse ASi trahv on mitu korda väiksem, 26 000 krooni.

Tammeorg kontrollis tänavapuhastusfirmade tööd läinud teisipäeval ja kolmapäeval. Ta sõitis Cleanaway tööpiirkonna läbi mitu korda ning arvutas firmale trahvi iga ruutmeetri eest, mida polnud hooldatud täpselt seadusepügalate järgi.

Cleanaway tegevjuht Argo Luude meenutas, et ettevõtte senine suurim trahv pärineb aastate tagant ja piirdus kümnete tuhandete kroonidega. Tema sõnul pole seekordse rekordtrahvi määramine mitte juhuste kokkusattumus, vaid linnaametnike organiseeritud karistus.

Nimelt oli Cleanaway vaidlustanud linnavalitsuse korraldatud hankekonkursi, mis andis järgnevaks kolmeks aastaks Tartu tänavate hooldamise lepingu Tänavapuhastuse ASile ja Tehole, kusjuures viimane pole varem Tartus töötanud. Novembri algul tühistaski riigihangete amet konkursi.

Linnaametnikud on solvunud, et nende hanke ettevalmistamisel tehtud töö lendas vastu taevast, leiab Luude.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing