Tuleval aastal muutuvad rõiva- ja tekstiilitoodete koguselised piirangud

29. november 2004, 13:04

Maailma Kaubandusorganisatsiooni liikmesriigid tühistavad omavahelises kaubanduses rõiva- ja tekstiilitoodete koguselised piirangud 1.jaanuariks 2005.

Euroopa Liit tühistab impordikvoodid Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmete suhtes toodetele, mis on lähetatud eksportivast riigist alates 1.jaanuarist 2005, teatas majandusministeerium. Kui kaubad on lähetatud veel 2004. aastal, siis kehtivad toodetele vabasse ringlusse deklareerimisel Euroopa Liidus kuni 31.märtsini 2005 meetmed, mis rakendusid imporditavale kaubale varasematel aastatel (impordilitsentsi või järelevalvedokumendi esitamine tollile). Alates 1.aprillist 2005 saab rõiva- ja tekstiilitooteid importida ilma impordilitsentsita, olenemata nende lähetamise kuupäevast.

Kvoodid ja järelevalve säiluvad aga mitte-WTO riikide suhtes sh. Valgevene, Vietnam, Serbia, Montenegro, Põhja-Korea.

Täiendavalt hakatakse EL-s rakendama eelnevat järelevalvet Hiina päritolu rõiva- ja tekstiilitoodete osas, mis olid 2004 aastal kvoodi all ja mis lähetatakse Hiinast 2005 aastal.

Seega tuleb importijal, kes soovib Hiinast peale 1.jaanuarit 2005 lähetatud rõiva- ja tekstiilitooteid EL-i vabasse ringlusse deklareerida, esitada Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile vastav taotlus (vorm MKM kodulehel: www.mkm.ee) koos koopiaga dokumendist (ostu-müügileping, arve), millelt oleks näha imporditava kauba kogus ja hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing