EMT võrgus näeb helistaja numbrit +372 kujul

Liis Kängsepp 30. november 2004, 09:17

Alates homsest, 1. detsembrist näevad EMT kliendid sissehelistaja telefoninumbrit rahvusvahelisel kujul +3725xxxxxx, teatas ettevõte.

'Muudatus on tingitud sellest, et uuemad mobiiltelefonimudelid ning vanemate mudelite uued tarkvaraversioonid tunnistavad vähemalt kaheksakohalisi telefoninumbreid,' ütles EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg. 'Kui näitasime helistaja numbrit vastuvõtjale tegelikult ju mugavamal riigisisesel kujul, tõi see seitsmekohaliste telefoninumbrite puhul kaasa olukorra, kus mobiiltelefon ei suutnud telefoniraamatusse rahvusvahelisel kujul salvestatud numbrit helistaja riigisisese numbriga kokku viia ning kõne vastuvõtja ei näinud telefoni ekraanil helistaja nime. Loomulikult oli see vastuvõtjale ebamugav.'

Telefoninumbri näitamine rahvusvahelisel kujul lahendab selle probleemi ning siis pole enam ka oluline, kas number on telefoniraamatusse salvestatud lühikesel või pikal kujul.

'Usume, et telefoniraamatusse kantud helistajate nime näitamise mugavus kaalub üles väikese ebamugavuse, et nii-öelda võõraid numbreid näeb nüüd pikal ehk +372 kujul,' märkis Grünberg. 'Üldjuhul helistavad mobiilile ju siiski need inimesed, kelle numbrid on telefoniraamatusse salvestatud ning nende jaoks midagi ei muutu.'

Muudatus ei puuduta lühinumbreid, mida näidatakse endiselt kujul (näiteks 14xx või 7xx).Välja helistamisel ei too see samuti kaasa mingeid muutusi, numbreid saab endiselt valida riigisisesel kujul (näiteks 5xxxxxx).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing