EPL: Spasecom süüdistab Eesti Raudteed veoste jõuga ülevõtmises

30. november 2004, 08:08

AS Spacecom süüdistab Eesti Raudteed selles, et viimane nädalavahetusel nende veosed jõuga üle võttis. Eesti Raudtee peab süüdistusi alusetuks.

See on jätk vaidlusele, mis sai alguse infrastruktuuri kasutamise tasude teemast. Nimelt ütleb Spacecom, et pole nõus Eesti Raudteele maksma väljamõeldud arvutuste eest. Eesti Raudtee väidab samas, et Spacecomil on maksmata arveid 35 miljoni krooni ulatuses, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ehkki Eesti Raudtee lubas alusetult katkestada lepingu Spacecomiga 5. detsembriks, on nad asunud tähtajast varem Spacecomi tegevust otseselt takistama,? ütles Spacecomi avalike suhete juht Marika Roomere.

Tema sõnul vahetas Eesti Raudtee möödunud nädalavahetusel Narvas kahe Spacecomi kaubarongi vedurid enda omade vastu ja võttis jõuga üle Kirisist Muugale suundunud veosed. ?Eelnevalt keelas Eesti Raudtee Spacecomi rongide liikumise Petserist Muugale ning klient oli surve all sunnitud lepingulised veosed Eesti Raudteele üle andma.?

Spacecomi juhi Oleg Ossinovski sõnul on ilmselge, et provokatsioonid on lähtunud soovist rikkuda vedude protsessi ja tekitada klientidele probleeme.

Eesti Raudtee peab Spacecomi süüdistusi alusetuks. ?Asja taust on selline, et Spacecomile on Narva suunalt täpselt ette nähtud, kui mitu rongi võivad nad päevas sealt läbi vedada. Spacecomil sai see maht täis, kuid nad tahtsid jõuga uute rongidega läbi tulla,? selgitas Eesti Raudtee pressiesindaja Priit Koff.

Tallinna linnakohus otsustas eile keelata ASil Eesti Raudtee kuni 29. maini 2005 toimingute tegemise, mis takistavad ASil Spacecom raudteeinfrastruktuurile juurdepääsu ning selle kasutamist sõlmitud infrastruktuuri kasutamise lepingu kohaselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing