Eesti Raudtee koondas 26 vedurijuhti

30. november 2004, 13:45

Eesti Raudtee andis Tapal üle koondamisteated 26-le vedurijuhile, kelle teenetest on ettevõte sunnitud loobuma seoses töökorralduse muutumisega.

Eesti Raudtee tegevdirektori asetäitja Riivo Sinijärve sõnul oli Tapal rongide peatamise ja koostamise lõpetamise plaan juba erastamise ajast kavas . 'Pikkadele veoõlgadele üleminek võimaldab Eesti Raudteel muutuda oluliselt efektiivsemaks ning ohutumaks, sest peatumisi tuleb ette vähem,' ütles Sinijärv. 'Oluline on ka märkida, et pikkade veoõlgade kasutamine on täielikult vastavuses kehtiva korraga,' lisas Sinijärv.

Seoses uue töökorraldusega ei ole vaja enam Tapal veduribrigaade vahetada ning brigaadivahetus toimub rongide koostamise punktis, ehk Tallinna, Narva või Tartu sõlmes. 'Edaspidi alustaks vedurijuht sõitu Tallinnas, kust sõidaks peatumata Tartusse, puhkaks ning seejärel sõidaks tagasi Muugale,' ütles Sinijärv.

Vedurijuhtide koondamine toimub etapiliselt, et tagada turvaline ning korrektne üleminek uuele töökorraldusele. 'Töökorralduse muutmine ei saanud tulla ametiühingutele ega vedurimeestele üllatusena, sest see oli planeeritud juba enne streiki,' ütles Sinijärv.

Samas püüab Eesti Raudtee Sinijärve sõnul tagada tööhõivet Tapa linnas läbi veduri- ja vagunidepoo tegevuse. 'Oleme jõudsalt arendanud veduri- ja vagunidepoo tegevust, mille abil loodame säilitada töökohti ning lootuste kohaselt ehk ka lisatööjõudu palgata,' lisas Sinijärv.

Eesti Raudtee on võtnud seoses koondamisega kasutusele meetmed, et kindlustada vabanevad töötajad teabega tööotsingute kohta, sealhulgas tagatakse 24-tunnine juurdepääs internetile, võimaldamaks personaliotsingu andmebaaside kasutamist. Eesti Raudtee on korraldanud ka Tapa piirkonda teenindava Tööhõiveametiga kohtumise koondatavatega, kus tutvustati tööotsingu võimalusi ning jagati informatsiooni töötajate õiguste ja sotsiaalse kaitse osas. Samuti maksab Eesti Raudtee koondatud töötajatele, kes peavad seoses uue töö leidmisega muutma oma elukohta teise kohalikku omavalitsusüksusesse, ühekordset toetust 10.000 krooni ulatuses ning eraldab töötajate ümberõppeks vahendeid, mille suurus ühe töötaja kohta peab olema kuni 4000 krooni. Vastavalt kollektiivlepingule maksab tööandja endistele töötajatele ühe aasta jooksul ettenähtud toetusi ja lisarahasid, sealhulgas puhkusetoetused, juubelitoetus, toetus 1. klassi asuja vanemale ning emadepäeva toetust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing