Forbes avaldas analüütikute viis aktsia ostu- ja müügisoovitust 2005. aastaks

30. november 2004, 10:12

USA investeerimisajakiri Forbes avaldas oma lisa ?The 2005 Investment Guide?, kus leidub analüütikute viis aktsia ostu- ja müügisoovitust.

Tulevaks aastaks soovitatakse osta finantsteenuste firmat Prudential Financiali aktsiat, mis maksis 48 dollarit. Aktsiat soovitavad osta Smith Barney ja A.G. Edwards. Aktsiat soovitatakse osta, kuna ülevõtmisaktiivsus on kõrge ja ettevõtte rahvusvaheline äri kasvab kiiresti. Kõrge tootlusega ja kiire kasvuga kindlustusäri peaks sel aastal näitama 12 protsendist omakapitali tootlust.

Heaks aktisaks loetakse ka tervishoiusektori firmat Aetnat, mille aktisa maksis 111 dollarit. Aktsiat soovitavad osta Goldman Sachs ja CIBC World Markets. Ettevõte on näidanud oodatust paremat poliiside väljastamisest saadud tulu. Ettevõte kärbib kulusid ja ostab aktsiad tagasi. Ettevõttel on märkimisväärselt liigselt kapitali ja tugev positiivne rahavoog.

Ostusoovituse sai ka naftaväljadel tegutsev Apache, mille aktsia maksis 51 dollarit. Aktsiat soovitavad osta A. G. Edwards ja Morgan Stanley. Ettevõtte kasuks räägivad madalad nafta- ja maagaasi otsimise kulud ja tugev bilanss. Apache kasutab kapitali suurepäraselt ja omab hästihajutatud tootmist üle maailma.

Smith Barney ja Prudential Equity Group soovitavad osta kemikaalide tootjat Dow?d, mille aktsia maksis 49 dollarit. Ettevõtte kulud on madalad vaatamata kõrgetele nafta- ja gaasihindadele. Kulude kärpimine ja tugev nõudlus peaksid viima laiemate marginaalideni.

Morgan Stanley ja A. G. Ewards soovitavad osta raudteeettevõtet Norfolk Southerni, mille aktsia maksis 33 dollarit. Väga hea teenusega firmal hakkab vagunitest puudu jääma. Samas on ettevõttel piisavalt vabu laopinda käimaks kaasas kasvava nõudlusega raudteevedude osas.

Müügisoovituse sai pank Fifth Third Bancorp, mille aktsia maksis 52 dollarit. Aktsiat soovitavad müüa sellised investeerimismajad nagu Raymond James ja Friedman Billings Ramsey. Ettevõte käibe- ja kasumikasv on viimasel kahel aastal aeglustunud. Vilets tulemustekvaliteet, aeglustuv tulude kasv ja kasvavad kulud on põhjuseks, miks aktsia sai müügisoovituse.

Haiglakompanii Health Management, mille aktsia maksis 22 dollarit, sai Piper Jaffray?lt ja Arguselt. Kindlustamata haigete eest pole kelltki raha saada, mis on viinud ettevõtte haiglad viletsasse seisu.

Deutsche Bank ja Jefferies soovitavad müüa sidegigandi AT T aktsiat, mis maksis 18 dollarit. Firma on tugevasti sõltuv kiirestikukkuvast kaugkõnede käibest. Ettevõttel on ebapiisav osalus kuumal mobiilside ja broadbandi turul Tugev hinnakonkurents on muutnud firma väga haavatavaks.

Ka teine haiglateettevõte, Tenet Healthcare, sai müügisoovituse, seda Jefferieselt ja Arguselt. Ettevõtet uurivad järelevalve teostajad. Tenet Healthcare on vähene kliente ja kõrged kulud. Müügiprobleemid on kahandanud käivet samal ajal, kui halvad laenud kasvavad. Aktsia maksis 11 dollarit.

Arvutiteenuste ettevõtte Unisys, mille aktsia maksis 11 dollarit, sai müügisoovitused Jefferies ja Arguselt. Ettevõte kõrgema hinnaklassi teenused seisavad karmi konkurentsi ees. Ettevõtte pikaajajaline kasvumäär on allpool tööstusharu keskmist. Ettevõttel on probleeme finantsteenuste osas, kus IBM on tugev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing