Kalevi kvartalitulemus: 149% käibekasv ja nullkasum

30. november 2004, 12:38

Kalev saavutas 30. septembril lõppenud majandusaasta esimeses kvartalis
174,9 miljoni kroonise käibe juures 0,05 miljoni kroonise kasumi.

Võrreldes möödunud aastaga kasvas käive 149% ning kasum 15,9 miljoni krooni võrra, teatas kondiitri- ja toiduainete tootja Tallinna börsile.

Kalevi käibekasvule aitasid kaasa kahe uue tütarettevõtja: Kalev Jõhvi Tootmine (endine AS Järle) ning Vilma lisandumine Kalevi gruppi vastavalt 2004. aasta algusest ning juulist 2004. Samuti tütarettevõtjate Kalev Paide Tootmine ja Kalev Real Estate Company käibekasv vaadeldaval perioodil.

Uuringufirma AC Nielsen Eesti jaekaubanduse uuringu andmetel ulatus Kalevi mahuline turuosa 2004. aasta augustis-septembris ?okolaadi- ja suhkrukondiitritoodete lõikes 44,7%-ni. Ettevõtja mahuline turuosa küpsiste sektoris samal perioodil oli 20,1%.

Vaadeldaval perioodil teenis ettevõte 52 tuhat krooni konsolideeritud puhaskasumit võrrelduna 2003/2004. majandusaasta esimese kolme kuu 15,9 miljoni krooni suuruse puhaskahjumiga. Möödunud majandusaasta esimese kolme kuu puhaskahjumi moodustumisele avaldasid mõju tootmisseadmete kolimise, montaazi ning tootmise käivitamisega seotud ühekordsed kulud.

Ettevõtte sõnul oli kvartali puhaskasum ootuspärane. Tegemist on ettevõtjale kõige tagasihoidlikuma äritegevuse perioodiga aastas, teatas ettevõte oma vahearuandes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing