OECD kärpis maailma majanduskasvu prognoosi

30. november 2004, 13:05

Nafta hinnast johtuv pidev ebakindlustunne aeglustab tuleval aastal maailmamajanduse kasvu, mis saab uut hoogu jälle 2006. a, ennustab OECD.

Oma kaks korda aastas avaldatavas maailmamajanduse ülevaates kärbib Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon OECD oma liikmesriikide 2005. a majanduskasvu prognoosi maikuus ennustatud 3,3 protsendilt 2,9 protsendile. Prognoosi kisuvad alla oodatust aeglasem kasv USAs, eurotsoonis ja Jaapanis, vahendab Financial Times. Selle aasta OECD riikide kasvuprognoos on 3,6%.

2006. a prognoosib OECD kasvu kiirenemist eelkõige eurotsoonis ? 2,5 protsendile. Selle positiivse prognoosi taga on aga tingimus, et nafta hind ja valuutakursid stabiliseeruks. Kui euro veelgi tugevneb ja nafta hind veelgi tõuseb, on kontinentaalne Euroopa kõige haavatavam, ütles OECD peaökonomist John-Philippe Cotis.

OECD prognoosi järgi kasvab eurotsooni majandus tänavu 1,8 protsenti ja tuleval aastal 1,9%.

OECD kritiseeris oma raportis teravalt ka osade liikmesriikide eelarvedefitsiite, mis organisatsiooni sõnul muudavad rahvastiku vananemisest johtuvad finantsprobleemid veelgi tõsisemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing