• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAst vastandlikud uudised

  USA börsidel algas päev esmaspäevase sulgemistaseme lähedal. Negatiivne uudis oli nafta hinna tõus üle 50 dollari taseme New Yorgi kaubabörsil. Samas oli USA majanduskasv oodatust kiirem, mis oli positiivne uudis.
  ?Kõrge nafta hind ohustab majanduskasvu,? ütles Ixis Asset Managementi strateeg Roland Lescure Bloombergile. ?Me ei ole näinud veel nafta hinna mõju ettevõtete kasumitele,? lisas Lescure.
  USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 3,9 protsenti aasta baasil. Analüütikud ootasid keskmiselt 3,7 protsendi suurust majanduskasvu. Teises kvartalis kasvas maailma suurim majandus 3,3 protsenti.
  Tarbijate kulutused kasvasid kolmandas kvartalis 5,1 protsenti. Tulemus oli oodatust parem, analüütikud prognoosisid keskmiselt 4,7protsendist kasvu.
  Tõusjate hulgas oli maailma suurima ravimitootja Pfizeri aktsia, mis kerkis uue kolesterooliravimi arendamise tõttu. Firma senise kolesteroolialandaja Lipitori patent lõpeb 2010. aastal. Pfizer loodab enne patendi lõppemist tulla turule uue ravimiga. Firma aktsia hind kerkis börsipäeva alguses protsendi võrra.
  Farmaatsiasektori aktsiad pakuvad huvi, sest nende hinnad on turu keskmisest madalamad. Samas on ravimitootjaid varem hinnatud 20 protsenti kõrgemalt. Farmaatsiatehaste aktsiate puhul on tegemist kaitsva investeeringuga, sest ravimifirmad suudavad ka majanduslanguse üsna valutult üle elada. Investeeringut soosib rahvastiku üldine vananemine. Farmaatsiasektori languse vallandas Merck, mille Vioxxi-nimeline ravim põhjustab südameprobleeme ja korjati seetõttu müügilt ära. Investorid kardavad, et ka teistel firmadel võib probleemseid ravimeid olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.