Ehituse kasv aeglustus

01. detsember 2004, 09:09

2004. a. III kvartalis ehitati Eestis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4% rohkem, võrreldes selle aasta eelmiste kvartalitega, on aga kasv pidurdunud.

Statistikaameti teatel kasvas ehitus I ja II kvartalis eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes vastavalt 28% ja 17%, kuid III kvartalis ehituse kasv aeglustus.

Ehitusettevõtted ehitasid omal jõul 5,2 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 3,2 miljardi ja rajatisi 2,0 miljardi krooni eest, mis on vastavalt 6% vähem ja 25% rohkem kui eelmise aasta III kvartalis. Ehitustegevuse kasv tulenes rajatiste ehitamisest Eestis. Välisriikidesse ehitamine vähenes nii hoonete kui ka rajatiste osas. Ehitustegevus kallines eelmise aasta III kvartaliga võrreldes 7,5%.

Ehitisregistri andmetel lubati III kvartalis kasutusse 648 uut eluruumi, s.o 33 eluruumi vähem kui 2003. aasta III kvartalis. Kasutusse lubatud mitteeluruumide pind suurenes eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes ligi viiendiku võrra. Enim lisandus uut kaubandus- ja tööstuspinda.

Alates 2000. aastast näitab ehitustegevus kasvutrendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing