Alvar Jõgeva • 1. detsember 2004 kell 8:13

Börsikommentaar: tarbijausaldusindeks viis USA aktsiaturu miinusesse

USA börsid langesid tänu tarbijausaldusindeksi ootamatule langusele, mis viitab tarbimise vähenemisele.

Tarbijausaldusindeks kukkus novembris 90,5 punkti tasemele, samas analüütikud ootasid keskmiselt tõusu 96 punkti tasemele. Oktoobri näitaja korrigeeriti 92,9 punkti tasemele.

Oodatust madalam tarbijausaldus rõhus jaemüüjate aktsiate hindu. Maailma suurima jaemüüja Wal-Marti aktsia hind langes 2 protsenti, 52,06 dollarini. Suurima kodutarvete müüja Home Depoti aktsia kukkus 2,8 protsenti, 41,75 dollarini.

S P 500 indeks langes 0,4 protsenti, 1173,82 punktini. Hoolimata eilsest langusest oli laiapõhjalise indeksi jaoks november edukas, kuuga tõusis indeks 3,9 protsenti. Tegemist on parima kuuga sel aastal.

Nasdaqi koondindeksit rõhus kiibitootja Inteli aktsia, kuna investeerimispank Merrill Lynch arvas, et firma 2005. aasta kasumiprognoos on liiga kõrge. Inteli aktsia langes ligi 3 protsenti. Tehnoloogiasektori indeks taandus 0,5 protsenti. November oli ka Nasdaqi jaoks edukas, indeksi väärtus tõusis 6,2 protsenti.

Hetkel kuum