• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Etendus, mille pärast tasub Pärnu sõita

  Kui teil talvekuudel pole otsest vajadust suvepealinna külastada, siis nüüd on selleks hea põhjus olemas. Läinud nädalavahetusel Pärnu Endla Küünis esietendunud Selagh Stephen-soni tragikomöödia ?Vee mälu? haaras publiku endasse esimestel minutitel.
  Northumberlandis Inglismaal 1967. aastal sündinud Stephenson alustas oma näitekirjanikukarjääri kuuldemängudega BBC-le. Tema esimene teatritükk ?The Memory of Water? (?Vee mälu?) tuli lavale 1996. aastal Londonis Hampstead Theatre?is ja võitis kohe West Endi Teatriühingu välja antava Laurence Olivier? auhinna kui parim komöödia ning alustas kiirelt oma võidukäiku kogu maailmas.
  Lavastus toob publiku ette elu kõigis oma värvides. Lugu räägib kolmest õest, kes üle pika aja tulevad kokku oma ema matuseks. Lapsepõlvekodus olles elustuvad unustatud mälestused, millest nii mõnedki saavad uued tõlgendused või tõusevad uude valgusesse. Kolm naist satuvad oma elu pöördelisel momendil küsimuste ette oma olemusest seoses mineviku varjude, hetkeolukorra ja tulevikulootustega.
  Kuigi tegu on näidendiga, mille kohta võiks ka öelda, et lugu lavastab end ise, on lavastaja Madis Kalmet teinud suurepärase töö ja lavale toonud ansamblimängu, kus rollides säravad võrdselt Lii Tedre (ema Vi), Piret Rauk (tütar Mary), Piret Laurimaa (tütar Teresa), Ireen Kennik (tütar Catherine) ning nende mehed Jaan Rekkor (Mike) ja Ago Anderson (Frank). Kunstnikutöö on Kristiina Mündilt, muusikaline kujundus Feliks Kütilt.
  ?Vee mälu? Endlas on enne jõule suurepärane võimalus läbi pisarate naerdes mõtiskleda elu põhiväärtuste üle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.