• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Etendus, mille pärast tasub Pärnu sõita

  Kui teil talvekuudel pole otsest vajadust suvepealinna külastada, siis nüüd on selleks hea põhjus olemas. Läinud nädalavahetusel Pärnu Endla Küünis esietendunud Selagh Stephen-soni tragikomöödia ?Vee mälu? haaras publiku endasse esimestel minutitel.
  Northumberlandis Inglismaal 1967. aastal sündinud Stephenson alustas oma näitekirjanikukarjääri kuuldemängudega BBC-le. Tema esimene teatritükk ?The Memory of Water? (?Vee mälu?) tuli lavale 1996. aastal Londonis Hampstead Theatre?is ja võitis kohe West Endi Teatriühingu välja antava Laurence Olivier? auhinna kui parim komöödia ning alustas kiirelt oma võidukäiku kogu maailmas.
  Lavastus toob publiku ette elu kõigis oma värvides. Lugu räägib kolmest õest, kes üle pika aja tulevad kokku oma ema matuseks. Lapsepõlvekodus olles elustuvad unustatud mälestused, millest nii mõnedki saavad uued tõlgendused või tõusevad uude valgusesse. Kolm naist satuvad oma elu pöördelisel momendil küsimuste ette oma olemusest seoses mineviku varjude, hetkeolukorra ja tulevikulootustega.
  Kuigi tegu on näidendiga, mille kohta võiks ka öelda, et lugu lavastab end ise, on lavastaja Madis Kalmet teinud suurepärase töö ja lavale toonud ansamblimängu, kus rollides säravad võrdselt Lii Tedre (ema Vi), Piret Rauk (tütar Mary), Piret Laurimaa (tütar Teresa), Ireen Kennik (tütar Catherine) ning nende mehed Jaan Rekkor (Mike) ja Ago Anderson (Frank). Kunstnikutöö on Kristiina Mündilt, muusikaline kujundus Feliks Kütilt.
  ?Vee mälu? Endlas on enne jõule suurepärane võimalus läbi pisarate naerdes mõtiskleda elu põhiväärtuste üle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.