Kolm autot teeninud tosin EuroNCAPi tärni

Tõnu Tramm 03. detsember 2004, 00:00

Järjekordses turvatestis suutsid VW Golfi tulemust korrata veel kaks autot: Seat

Altea ja Citroen C4. Esimese väikeautona teenis sõitjate turvalisuse eest viis tärni Renault Modus ning uus Ford Focus kuulutati turvalisimaks autoks reisijatele.

Sõitjate turvalisuse eest teenis maksimaalsed viis tärni ühtekokku kaheksa autot 13 esmakordselt testitu seast. Mõnevõrra üllatuslik oli BMW 5-seeriale antud neli tärni, samal ajal kui näiteks 1-seeria sai viis. Miks see nii läks, sellest EuroNCAPi pressiinfo paraku vaikib. BMW foorumites on teadjamad toonud esile auto struktuurilisi vigu, mida iganes see siis ka ei tähendaks. Fotodel on 5-seeria salongiosa igatahes pärast kokkupõrget täpselt sama terve nagu neil autodel, mis teenisid viis tärni auga välja.

Neli tärni teenisid lisaks 5-seeria BMW-le ka Hyundai Getz, ?koda Octavia ja teist korda testitud Mazda2. Vaid kolme tärniga pidi piirduma kaks autot: Kia Picanto ja Fiat Panda. Laste turvalisuse eest teenis neli tärni ühtekokku 10 autot, kolm autot sai kolm tärni ja üks kaks tärni. Tegemist oli taas Fiat Pandaga, mis teenis kokku kõigest kuus tärni.

Jalakäijale otsasõidu testis saavutasid sedapuhku kolm tärni vaid Citroen C4 ja Seat Altea, kaks tärni said Ford Focus, ?koda Octavia ja Mazda2. Kõik ülejäänud testitud autod pidi leppima vaid ühe tärniga. Reisijate ja laste turvalisuse osas tõstsid testijad seekord esile eeskätt nelja autot: Ford Focust, Renault Modust, Citroen C4 ja Seat Alteat. Näiteks Focus pakub nii laup- kui ka külgkokkupõrke korral reisijatele 100%-list kaitset. Esimesena ühtekokku 12 tärni saavutanud VW Golfil on sajaprotendiline kaitse vaid külgkokkupõrke korral, laupkokkupõrkes suudab Golf kaitsta reisijaid 81% ulatuses, Citroen C4 94%, Seat Altea ja Opel Astra 88% jne. Seega suudab Focus tagada sõitjatele täieliku turvalisuse kiirusel 64 km/h otse- ja 50 km/h külgkokkupõrke korral.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing