EPL: Uuel aastal veel pikem ravijärjekord

03. detsember 2004, 08:09

Meditsiinitöötajate palgatõus tuleb, kuid toob kaasa pikemad ravijärjekorrad.

?Palgakokkulepe jõustub 1. jaanuarist igal juhul,? ütles haigekassa pressiesindaja Anne Osvet Eesti Päevalehele.

?Ravi kättesaadavuse osas haigekassa juhatus esialgu kahtleb, kas seda saab samas mahus jätkata, kui uutesse hindadesse läheb kogu 365 miljonit krooni vaid palgakomponendiks. Aga see on jälle nõukogu pädevuses, kui pikaks need järjekorrad võivad siis venida.?

Haigekassa nõukogu kiitis eile heaks uue, tegevuspõhiste hindade kulumudeli, mis tähendab seda, et raha hakatakse maksma reaalselt ravitegevusele kulunud mahus.

Tegemist on põhimõtteliselt uue lehekülje keeramisega, sest seni kehtivas hinnakirjas on teenuste hinnad jagunenud Osveti sõnul üsna kaootiliselt. ?Poliitiliste otsustega on näiteks kirurgiaerialade hindu meelevaldselt 1,8ga korrutatud. Tegevuspõhiseid hindu nõudsid kõige enam arstid ja haiglad ise, kuid nüüd on asunud selle vastu võitlema,? möönis Osvet.

Haigekassa nõukogu eilne pikk vaidlus lõppes sellega, et haigekassa juhatus valmistab kahe nädala jooksul ette uue teenuste hinnakirja, mille jõustumise otsustab omakorda nõukogu. ?See on praktiliselt võimatu ning ma ei usu, et sellest tuleb tasakaalustatud süsteem,? arvas arstide liidu juht Andres Kork.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing