3. detsember 2004 kell 11:55

Intel andis positiivse impulsi Euroopa aktsiaturgudele, ABB aktsia 13 protsendiga miinuses

Inteli positiivne käibehoiatus andis positiivse impulsi ka Euroopa aktsiaturgudele.

Euroopa teine mikrokiipide tootja, Infineoni aktsia hind kerkis 2,4 protsendi võrra 8,55 euroni. Euroopa suurim pooljuhttoodete valmistaja ASML aktsia kallines aga 2,9 protsenti 12,37 euroni. Tänane päeva on kolmas järjestikune päev mõlemale aktsiale.

Intel teatas eile hilisõhtul, et tõstab ?tugeva globaalne nõudluse? tõttu selle kvartali käibeprognoosi 9,3-9,5 miljardi dollarini (110 miljardi kroonini) võrrelduna varem prognoositud 8,6 kuni 9,2 miljardi krooniga.

Negatiivse poole pealt paistis silma maailma suurim elektriülekandeseadmete tootja ABB, mille aktsia hind kukkus 13 protsenti 6,15 Shveitsi frangini pärast seda kui USA kohus lükkas tagasi sealse tütarettevõtte poolt ette pandud 130 00 asbestiprotsessi lahenduse.

Hetkel kuum