• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  VP Market: me ei too Eestisse ainult konkurentsi, vaid ka võimaluse äri teha

  VP Marketi juhatuse esimehe Ignas Staskeviciuse sõnul ei too Leedu kaubanduskontsern Eestisse ainult konkurentsi, vaid ka võimaluse äri teha.

  Staskevicius nimetas eile Eesti Väliskaubanduse Liidu korraldatud Leedu-teemalisel seminaril koostöövõimalustest siinsete ettevõtjatega rääkides näiteks kinnisvaratehinguid: ?Me rendime pindasid, 30-40% osas tegutseme endale kuuluvatel kaubanduspindadel.? Ta lisas, et VP Market on võimalusel oma pindasid ka väiksematele ettevõtetele edasi rentinud.
  Samuti viitas Staskevicius koostööle kohaliku tööstusega, kellelt ostetakse kaupa. Teadaolevalt pole leedulastel veel õnnestunud leida Eestist kedagi, kes hakkaks VP Marketile tootma private labelŽi tooteid.
  Staskeviciuse sõnul loodab VP Market aastaks 2010 ühtlustada oma logistika- ja ostusüsteemi Baltimaades, seni tegutseb Leedus-Lätis-Eestis kolm erinevat organisatsiooni.
  Kontserni lähemaid laienemisplaane Eestis valgustades jäi Staskevicius tagasihoidlikuks, mainides ollakse paindlikud ja avatud võimalikele pakkumistele. ?Oleme ostnud mõned kinnistud, kus saab arendada ostukeskusi,? märkis ta.
  Tallinnas on VP Market ära ostnud Kullerkupu poe ja turu Õismäel, samuti Kännu Kuke kompleksi Mustamäel.
  Sel aastal avab praegu 10 T-Marketiga tegutsev VP Market Eestis veel kolm poodi. ?Järgmisel aastal plaanime avada minimaalselt 20 uut poodi ning alustada suurema, Maxiam formaadiga,? ütles Staskevicius.
  ?Saan aru, et tegevuse käimalükkamine ja heade suhete loomine siin ei tule kiirelt. Kuid tagasiteed pole, me aktsionäride antud kohustus on väga kindel,? ütles Staskevicius.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.