ÄP fototoimetus • 6. detsember 2004 kell 22:00

Telecom Italia sihib mobiilioperaatorit

Osaluse väärtus on 20 miljardit eurot, Telecom Italia ei oma praegu Telecom Italia Mobile aktsiaid. Itaalia börs peatas kauplemise mõlema firma aktsiatega.

Analüütikud on tehingu suhtes positiivselt meelestatud. Saksamaa ja Prantsusmaa telefonioperaatorid on samuti vähemusosaluse välja ostnud. France Telecom ostis aprillis mobiilsideoperaatori Orange aktsiad. Euroopa suurim telefonikompanii Deutsche Telekom tegi pakkumise internetiüksusele T-Online.

Telecom Italia Mobile teenis kolmandas kvartalis 643 miljonit eurot kasumit. Käive kasvas 7,9 protsenti, 3,35 miljardi euroni. Telecom Italia kasum aga kukkus enam kui poole võrra, käive kasvas kahe protsendi võrra.

Telecom Italia keeldus võimalikku tehingut kommenteerimast. Samuti pole teada, kas pakkumine tuleb üle või alla turuhinna.

Telecom Italia Mobile 44protsendise osaluse väärtus oli reedese sulgemishinna põhjal 19,5 miljardit eurot.

Autor: ÄP

Hetkel kuum