EPL: Lohusalu ridamajad tasuta üüril

07. detsember 2004, 07:59

Mere ääres, Lohusalu männimetsa külje all asub kolm ridaelamut, kus elab üürnikena salgake keskmisest jõukamaid inimesi, kes ei maksa omanikule üüri.

Tasuta rendipindadel elutsevad teiste hulgas Keila abivallavanem Mart Arrak, autoärimees Peeter Kangur, pankurilesk Valentina Otsason, sisse on sinna kirjutatud ka valvesüsteeme müütava ettevõtja Andrus Prousi abikaasa Margit, kirjutab Eesti Päevaleht.

Iga kuu saadab kinnisvarafirma OÜ Brem neile arve, kus üürnikelt nõutakse 4000 krooni teenuse eest, milleks on ?alusetult rikastumise tagastamine?. Neid arveid ei maksa ?alusetult rikastujatest? keegi, kuid siiani pole ka midagi juhtunud.

Aasta tagasi kompleksi ostnud AS Esmar Rait Lukase juhtimisel on aga maksnud kompleksi eest üle 14 miljoni krooni ja kavatseb panna boonusrentnikud lõpuks kohtukulli abiga turuhinda tasuma. Rendisumma on Lohusalu ridaelamutes aasta-aastalt langenud ? algul oli see 4000, siis 100 krooni, lõpuks kukkus nullini.

Ridaelamubokside teekond nullrendi suunas algas 1998. aastal, mil riigikantselei rentis Lohusalu puhkekompleksi OÜ-le Delikaad ja too need esialgu, 4000 krooni tükk, allrendile andis. Delikaadi juhid Rain Maasing ja Jaanus Lill olid ka ise tollal ühtaegu nii rentnikeks kui ka allrentnikeks. 2001. aastal aga leping muutus ? üür langes sajale kroonile.

?Täna ei maksa keegi kroonigi,? selgitab asjade seisu omanik Lukas. ?Täna, kui käivad kohtuvaidlused, niikuinii midagi ei maksta ? Esmariga pole meil ju mingit lepingut,? pareerib Lill.

Käimas on kaks kohtuasja, millest ühes vaidlustavad üürnikud kompleksi müüki ja teises nõuavad uued omanikud maju ja üüri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing