Tiivas: OMX on huvitatud börsi omamisest Venemaal

Annika Matson 07. detsember 2004, 14:22

Tulevast aastast OMX grupi uute turgude juhiks saav Gert Tiivas ütles, et OMX on pikas perspektiivis huvitatud ka börsi omamisest ka Venemaal.

Tiivas hakkabki uuel ametikohal vastutama OMX grupi tegevuse arendamise eest Kesk- ja Ida-Euroopas ning Venemaal.

'Lähitulevikus on esimene prioriteet Poola, kus on tuleval aastal oodata, et valitsus alustab Varssavi börsi erastamist, ' ütles Tiivas ning lisas, et OMX tahab seal aktiivselt osaleda. 'Varssavi börs on kogu Ida-Euroopa kõige aktiivsem ja arenenum ja kõige huvitavam turg.'

Venemaa on pikaajalisem eesmärk, aga loomulikult hoiame pidevalt silma peal ka sellel, mis seal toimub, kuna turud seal on väga aktiivsed. 'Pikas perspektiivis on meil kindlasti huvi olla kohal ka Venemaa turul,' ütles Tiivas.

Tuleval aastal valitakse Tallinna börsile ka uus juht. Küsimusele, kas uueks juhiks võiks saada Tallinna börsi senine juhatuse liige Jaanus Erlemann, vastas Tiivas, et Erlemann on oma tööga siiani tõesti hästi hakkama saanud.

Tiivas on töötanud OMXis alates 1998. aastast, alustades Tallinna Börsi tegevjuhi kohalt ning liikudes sealt edasi ettevõtte Balti Operatsioonide presidendi kohale. Viimases ametis oli Tiivase ülesandeks juhtida Riia ja Vilniuse börside ning keskdepositooriumide ostmist ning ühendada need OMX grupiga.

Tiivas jätkab tööd Eesti Väärtpaberikeskuse, Riia Börsi, Läti Keskdepositooriumi, Vilniuse Börsi ja Leedu Keskdepositooriumi nõukogudes.

Peale Tallinna Börsi uue juhatuse esimehe nimetamist määratakse Gert Tiivas ka Tallinna Börsi nõukogu liikmeks. Samuti jätkab ta tööd OMX Exchanges divisjoni tegevjuhtkonna liikmena.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing