PM: Ansip jättis Ninnase välja sadama nõukogust

08. detsember 2004, 08:53

Majandusminister Andrus Ansip loobus oma plaanist nimetada Toivo Ninnas Tallinna Sadama nõukogu liikmeks, sest see oleks läinud vastuollu seadusega.

Vastavalt riigi eraõiguslikes juriidilistes isikutes osalemise seadusele ei saa riiki ettevõtte nõukogus esindada isik, kellel on samas ettevõttes ärihuvid. Ninnas on ühe Tallinna Sadama suurema kliendi Tallinki osanik ja nõukogu esimees, kirjutab Postimees.

Ninnase huvide konfliktile juhtisid eile BNSis tähelepanu ka eksminister Liina Tõnisson ja eelmine Tallinna Sadama juht Riho Rasmann.

Ansipi sõnul soovis ta Ninnast Eero Tohveri asemel sadama nõukogu liikmeks nimetades nõukogu tugevdada, kaasates sinna hea merendusspetsialisti, kuid seadus välistas selle võimaluse. «Eks merendusega seotud tugevamad spetsialistid on enamuses mingite ärihuvidega seotud,» märkis Ansip.

Ninnase asemel saab Tallinna Sadama nõukogu liikmeks majandusministri parteitu nõunik Alo Kelder, kes esindab ministeeriumi ka Eesti Energias ja Eesti Telekomis. «Kelder hakkab nõukogus esindama ministeeriumi seisukohti,» märkis Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing