ÄP fototoimetus • 9. detsember 2004 kell 22:00

Kes vabastab lollid needusest?

Simoni nimi ei vaja usutavasti tutvustamist, on ta ju hetke enimmängitud Ameerika tänapäeva komöödiakirjanikke, kes populaarne Eestiski. Meenutagem kas või ?Päikesepoisse? Jüri Järveti ja Eino Baskiniga.

?Lollid? on Simoni komöödiate reas veidi erilisel kohal, sest tegu on allegoorilise komöödiaga.

Tegevus toimub ühes külas, mille kõik elanikud sünnist saati lollid. Seda põhjustab ammu peale pandud needus, mille saab murda vaid kooliõpetaja, kes nad ühe ööpäeva jooksul targaks õpetab, või ta muutub ise ka lolliks.

Eesriide tõustes saabubki külla järjekordne õpetaja, et astuda vastu needusele, et armuda linna kõige kaunimasse ja lollimasse neidu. Ja ööpäev saab läbi.

Kaasa teeb enamik Rakvere teatri trupist: Üllar Saaremäe, Marin Mägi (külalisena), Erik Ruus, Kersti Tombak, Volli Käro, Liisa Aibel, Tarvo Sõmer, Märt Avandi, Hannes Prikk, Peeter Jakobi. Tantsuseades oli abiks Oleg Titov.

Autor: ÄP

Hetkel kuum