• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Novembri veomaht Eesti Raudteel jäi mullusega samale tasemele

  Kaubaveomaht Eesti Raudteel ulatus novembris 3,44 miljoni tonnini, mis on 0,2 protsenti enam möödunud aasta novembriga võrreldes, teatas ettevõte.

  Eesti Raudtee müügijuhi Mart Haugase sõnul suurenesid novembris nafta ja naftasaaduste veomahud möödunud aastaga võrreldes üle 3 protsendi 2,39 miljoni tonnini, sealhulgas kasvas bensiini vedu ligi 60 protsenti.
  ?Bensiini veomaht suurenes eelkõige transiitvedudel, mille tingis nõudluse suurenemine maailmaturul ka pooltoodete segmendis, millesse kuulub ka Venemaa madaloktaaniline bensiin,? ütles Haugas.
  Masuudi vedu kasvas üle 12 protsendi 1,27 miljoni tonnini, samas kui toornafta vedu vähenes 32 protsenti 0,37 miljoni tonnini. ?Vastav kogus suunati Venemaal läbi torujuhtmete teistesse sadamatesse,? selgitas Haugas.
  Kasvumärke näitasid ka mustmetallide ja puidu veomahud, viimase vedu suurenes 74 protsenti 0,13 miljoni tonnini, eelkõige tänu viimastel kuudel jätkunud importvedude olulisele kasvule Venemaalt.
  Mõningast mahulangust esines põlevkivi, väetiste ja kivisöe vedudel. Põlevkivi veomaht vähenes 29 protsenti 0,22 miljoni tonnini, mis Haugase sõnul on seotud suurenenud veoga mööda Põlevkiviraudteed ning ka suhteliselt sooja novembriga, mistõttu oli ka oodatust väiksem elektritarbimine.
  Väetisi veeti novembris 0,2 miljonit tonni ehk 13 protsenti vähem ning kivisütt 0,18 miljonit tonni ehk 12 protsenti vähem. ?Samas on jooksva aasta lõikes mainitud kaubagruppide mahud olnud stabiilsed, ehk langus tulenes eelkõige eelmise aasta tugevamatest tulemustest,? lisas Haugas.
  Transiitvedude maht ulatus 2,76 miljoni tonnini, vähenedes möödunud aasta novembriga võrreldes 1,6 protsenti. Importveod kasvasid 40 protsenti ning ulatusid 0,28 miljoni tonnini, eksportvedude maht 81.000 tonni ületas möödunud aasta novembri tulemust 24 protsenti. Kohalikes vedudes veeti 24 protsenti vähem kaupu, ehk 0,22 miljonit tonni.
  Tänavuse aasta 11 kuuga on raudteel kokku veetud 39,07 miljonit tonni veoseid, ehk 1,04 miljonit tonni või 2,75 protsenti rohkem kui mullu sama perioodi jooksul. Naftat ja naftasaadusi on veetud 27,54 miljonit tonni, ehk 1,24 miljonit tonni või 4,7 protsenti enam. Põlevkivi veomaht on vähenenud 0,92 miljoni tonni võrra ehk 26,5 protsenti 2,56 miljoni tonnini. Väetiste maht on tõusnud 0,34 miljoni tonni võrra ehk 16,9 protsenti 2,38 miljoni tonnini ning kivisöe veomaht on tõusnud 0,34 miljoni tonni võrra ehk 19,4 protsenti 2,09 miljoni tonnini. Puidu veomaht on kasvanud 0,35 miljoni tonni võrra ehk 32,3 protsenti 1,42 miljoni tonnini.
  Transiitvedude maht moodustas kogumahust 82,3 protsenti, suurenedes aasta jooksul 2,7 protsenti. Importvedude maht kasvas 32 protsenti 3,58 miljoni tonnini, eksportvedude maht kasvas perioodi jooksul 36 protsenti 0,73 miljoni tonnini ning kohalike vedude maht vähenes 24,6 protsenti 2,6 miljoni tonnini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hambutud hammustused karistuspoliitikas
Finantssektori karistuspoliitika raamistik ja väärteomenetlused on Eestis hambutud. See ei heiduta ega hammusta, on lihtsalt olemas, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer.
Finantssektori karistuspoliitika raamistik ja väärteomenetlused on Eestis hambutud. See ei heiduta ega hammusta, on lihtsalt olemas, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer.
Aasia turud kauplesid eri suundades Hiina majanduskasv 4%
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.