Rännak läbi aja ja ruumi

Christel Karits 10. detsember 2004, 00:00

Merepanoraamiga kontserdipaik kannab Klaassaali nime ja mahutab vabalt 800 vaatajat-kuulajat. Uus kontserdisaal annab põhjuse ka talvekuudel lauluväljakut külastada, ilma et peaks külma kartma.

?Mul on hea meel, et Tallinna on tekkinud kontserdipaik, kus samaaegselt muusika kuulamisega võib vaadata merd ja kuulsat kilukarbisiluetti. Seda pilti mäletan ma lapsepõlvest, sündisin ju Meriväljal,? ütleb Tõnis Mägi. ?Ja ma läen ? koos Tallinna Kammerorkestri, merekohina, muusika ja publikuga ? rännakule läbi aja ja ruumi. Tule kaasa!? lisab ta.

Tallinna lauluväljaku ja Tallinna Filharmoonia koostöös sündiv ainulaadne kontsert on esmavõimalus nautida Tõnis Mäe armastatud lugude ning kammerorkestri vahel tekkivat sünergiat. Ligi poolteisetunnine kava peaks pakkuma elamusi nii Mäksi fännidele, improvisatsioonigurmaanidele kui ka kammermuusika armastajale. ?Usun, et see saab olema jõulukuu parim kontsert,? on Tallinna Filharmoonia juhataja Jüri Leiten kindel. ?Tahame kuulajani tuua midagi uut ja väga kvaliteetset.?

Lauluväljaku Klaassaal on värske võimalus nii külastajale kui ka korraldajale. Lauluväljaku juhataja Riho Rõõmus usub, et Klaassaali näol on tegemist Eestis ühe erakordseima akustikaga saaliga.

Hetkel käivad läbirääkimised veel kahe kontserdi üle. Üks neist kuulub koorimuusika valda ja teine esindab klassikalist suunda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:28
Otsi:

Ava täpsem otsing