ÄP fototoimetus • 9. detsember 2004 kell 22:00

Selle aasta üks kõmulisemaid filme ?Fahrenheit 9/11? jõuab kinno

Selle aasta üks kõmulisemaid filme ?Fahrenheit 9/11? jõuab kinno

Üks 2004. aasta kõmulisemaid linateoseid, Cannes?i festivali peaauhinna Kuldse Palmioksa saanud dokumentaalfilm ?Fahrenheit 9/11? vaatleb president Bushi administratsiooni käitumist enne ja pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid.

Oscari võitja Michael Moore (?Bowling for Columbine?) näitab talle omase sarkasmiga, miks ei otsinud Bushi valitsus nende rünnakute tõelisi süüdlasi Saudi Araabiast, kuigi 19 kaaperdajast 15 olid saudid ning sealt pärit summad on juba aastaid läinud Al Qaeda terroriorganisatsioonile. Samuti kahtleb Moore, kuivõrd põhjendatud oli järgnenud sõda Iraagi vastu, mille eest maksavad kõrget hinda ennekõike lihtsad sõdurid ja nende perekonnad nii USAs kui mujal.

Autor: ÄP

Hetkel kuum