Finantsinspektsiooni juhatus muutub uuel aastal kolmeliikmeliseks

10. detsember 2004, 16:20

Finantsinspektsiooni nõukogu nimetas oma tänasel koosolekul inspektsiooni juhatuse liikmeteks tagasi Andres Kurgpõllu ja Kaido Tropi, teatas inspektsioon.

Nimetatud juhatuse liikmete uus ametiaeg hakkab kehtima alates 1. jaanuarist 2005 ja kestab kolm aastat. Finantsinspektsiooni praeguses juhatuses vastutab Andres Kurgpõld pankade järelevalve eest. Kaido Tropp juhib kindlustussektori järelevalvet.

Seoses 2005. aasta alguses jõustuva Finantsinspektsiooni seaduse muudatustega otsustas nõukogu põhimõtteliselt muuta inspektsiooni juhatuse kolmeliikmeliseks.

Praegu kuulub juhatusse viis liiget. Juhatuse liikmete arvu vähenemisega muutub ka Finantsinspektsiooni sisemine vastutusalade jaotus. Senisest sektoripõhisest lähenemisest minnakse üle kapitali- ja teenusejärelevalve põhisele juhtimisele. Üleminek toimub järgmise aasta esimeses pooles.

Senistest juhatuse liikmetest ei kandideerinud uude juhatusse ainsana Kilvar Kessler. Tema ametiaeg lõppeb 2005. aasta aprillis. Hetkel lapsepuhkusel viibiva juhatuse liikme Angelika Koha ametiaeg kestab 2005. aasta juuni lõpuni.

Finantsinspektsiooni juhatuse esimees on Andres Trink ja tema ametiaeg kestab 2005. aasta lõpuni.

Finantsinspektsioon on autonoomse pädevuse ja ?eelarvega järelevalve asutus, mis teostab finantsjärelevalvet riigi nimel ning on oma tegevuses ja otsustes sõltumatu. Finantsjärelevalve eesmärgiks on kaitsta klientide ja investorite huve nende vahendite säilimisel ning seeläbi toetada Eesti rahasüsteemi stabiilsust.

Finantsinspektsiooni järelevalve alla kuuluvad pangad, kindlustusseltsid, kindlustusmaaklerid ja ?agendid, fondivalitsejad ja fondid, investeerimisühingud, börsiettevõtjad, börs jt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing