• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind kukkus järsult

  Nafta hind kukkus reede õhtul järsult, sest kauplejad võtsid kasumit pärast Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) otsust ametlikke tootmiskvoote alandada. ?Inimesed ostsid varem kuulduste peale, et OPEC kärbib tootmist, nüüd aga toimus müük uudise peale,? selgitas nafta hinna taolise liikumise põhjusi uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma Ritterbusch & Associates president Jim Ritterbusch. Enne naftakartelli ametlikku teadaannet tõusis nafta hind nii New Yorgis kui ka Londonis.
  Päeva lõpuks oli aga New Yorgis nafta hind kukkunud 4,3%, 40,71 dollarini barreli kohta. Esimest korda pärast 21. juunit on maksab New Yorgi kaubabörsil naftabarrel alla 41 dollari taseme. Rahvusvahelisel naftabörsil Londonis langes hind 5,8%, 37,38 dollarini barrelist.
  Hinnalangust soodustas ka uudis, et pärast 12päevast vaheaega taastus transport Iraagi põhjapoolsema naftajuhtme kaudu Türgi sadamasse Ceyhani. Naftatransiidi esindajate sõnul peaks see kindlustama Iraagi naftaeksporti mahus 450 000 barrelit päevas.
  OPEC otsustas reedel kärpida naftatoodangut alates 1. jaanuarist 4 protsendi ehk 1 mln barreli võrra ööpäevas. Nõudluse suurenedes ja laovarude kahanedes oli kartelli toodang kerkinud 25 aasta kõrgeimale tasemele, mistõttu oli aga USA laoseis 5% suurem kui aasta tagasi. See asjaolu oli ilmselt OPECi naftaministrite mõnevõrra üllatusliku otsuse peapõhjuseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.