Prokuratuur saatis kohtusse Rakvere Viljasalve krimasja

13. detsember 2004, 12:11

Viru Ringkonnaprokuratuuri Rakvere vanemprokurör Sirje Merilo saatis täna kohtusse AS Rakvere Viljasalve kriminaalasja, teatas prokuratuur.

Vanemprokurör Sirje Merilo süüdistab ametiseisundi kuritarvitamises (KarS § 289) AS Rakvere Viljasalv juhtinud Vladimir Semjonovi, Marti Kedderit ja Sergei Karakaid.

Kaitsepolitsei tegi kindlaks, et 2003. aasta jaanuarist 2004. aasta märtsini kasutasid Vladimir Semjonov, Sergei Karakai ja Marti Kedder AS Rakvere Viljasalves hoiul olnud riigi julgeoleku reservi vilja AS Rakvere Viljasalv majanduslikes huvides, nad müüsid seda nii viljana kui jahuna tarbijatele. Kokku tekitati kahju 28 640 336 krooni.

AS Rakvere Viljasalve juhatuse liikmete Vassili Karakai ja Tõnu Reissaare suhtes lõpetati menetlus, sest nad faktiliselt ei osalenud ettevõtte juhtimises ning ei olnud teadlikud reservvilja kasutamisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing