• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA-pankurid Bergmann, Akkel ja Link taotlevad kohtult lihtmenetlust

  Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul esitasid Andres Bergmanni, Raivo Lingi ja Peep Akkeli kaitsjad eile Tartu maakohtule taotluse saada aega lihtmenetluste läbirääkimisteks oma kaitsealuste suhtes. ?Kohus andis taotluse esitanutele aega neljapäeva pärastlõunani, mil jätkub kohtuistung,? lisas Tamm.
  Jaak Kiikeri kaitsja esitas eile kohtule taotluse eraldada Kiikeri süüdistus kriminaalasjast eraldi menetlusse.
  Kui suurprotsess ERA-pankurite üle 2002. aasta septembris algas, taotlesid kohtualused asja lahendamist kiirkorras ehk lihtmenetluse kokkuleppega. See eeldab, et kohtualused tunnistavad end süüdi ning soostuvad prokuröri pakutud karistusega. Lihtmenetluse kokkuleppest asja tookord ei saanud, sest osa võtmefiguuridest ei soostunud reaalse vanglakaristusega.
  ERA-pankurite üle peetavas suurprotsessis on kohtu all ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann, juhatuse esimees Jaak Kiiker, finantsdirektor Peep Akkel, IT-osakonna juhataja Mart Kallaste, Tallinna filiaali juhataja Raivo Link, jurist ja Andres Bergmanni õde Aet Bergmann, asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa ja kindlustusfirma Polaris Vara töötaja Helve Luhasalu.
  ERA Panga gruppi kuulunud kindlustusseltsi Polaris Vara endise juhataja Tarmo Rubeni kriminaalasi eraldati ERA-pankurite asjast tänavu suvel. Tartu maakohus kinnitas 25. oktoobril lihtmenetluse kokkuleppe, millega mõistis Rubeni tingimisi 1,5 aastaks vangi. Rubenit süüdistati riisumises suures ulatuses ametiseisundi kuritarvitamise teel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.