Andres Kärssin • 13. detsember 2004 kell 8:37

Kesko toidukauba jaekettide 11 kuu käive ulatus Eestis 3,9 mld kroonini

Kesko kontserni kuuluvate Säästumarketi ja Citymarketi kettide selle aasta 11 kuu brutokäive oli kokku 3,87 miljardit krooni.

Kesko grupp teatas börsile, et Säästumarketi 11 kuu brutokäive oli esialgseil andmeil 2,27 miljardit krooni, kasvades ligi kümnendiku võrreldes sama perioodiga mullu. Novembris oli Säästumarketi käive 209,7 miljonit krooni ehk ligi kuus miljonit krooni enam kui oktoobris.

Citymarketi käive Eestis oli novembris 153,4 miljonit krooni, jäädes oktoobri vastavale näitajale 25 miljoni krooni võrra alla. 11 kuuga tegi poekett käivet 1,6 miljardit krooni, mis oli 72,8 protsenti enam kui mullu samal perioodil - samas lisandus eelmise aasta sügisel juurde kaks Citymarketit.

Kui Kesko toidukaupluste käive väljaspool Soomet ehk siis Eestis ja Lätis kasvas 11 kuu lõikes 36 protsenti, siis Soomes langes kaupluste läbimüük sel perioodil ühe protsendi võrra.

Kesko K-rauta keti brutokäive Eestis oli eelmisel kuul 75,1 miljonit krooni ning 11 kuu käive kokku ulatus 857,6 miljoni kroonini.

Kesko Agro Eesti käive oli novembris 79,8 miljonit krooni, mis on ligi 80 protsenti parem eelmise aasta samast näitajast. 11 kuu käive kokku oli 857,6 miljonit krooni, mis ületab ligi 28 protsendi võrra mullust vastavat näitajat.

Kesko opereerib Eestis kuue Citymarketi ja 45 Säästumarketiga. Ehitus- ja kodukauba ketil K-rautakesko on Eestis neli poodi ning põllumajandusmasinaid ja -tarvikuid müüval Kesko Agrol kolm müügiesindust.

Kesko teatas hiljuti, et ostab ära mööblipoode haldava Indoor Groupi. Indoor Groupil on Eestis avatud kolm Sotkat ja üks Asko kauplus. Tehingu kiitis heaks ka Soome konkurentsiamet. Eesti konkurentsiamet pole veel menetlust lõpetanud.

Hetkel kuum