• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarkvaraaktsiad on kuum kaup

  Kokku 18 kuud kestnud Oracle?i püüdlus PeopleSofti vaenulikult üle võtta hakkab viimaks lõpusirgele jõudma.
  PeopleSofti nõukogu sai Oracle?ilt järjekordse aktsiapakkumise. Bloombergi andmetel pakkus Oracle PeopleSofti eest 10,3 mld dollarit ehk 26,50 dollarit aktsia kohta. Ettevõtte müügiks on andnud nõusoleku mõlema firma nõukogu.
  Ühtlasi tegi Oracle teatavaks oma majandusaasta teise kvartali tulemused. Ettevõtte kasum kasvas 32 protsenti, 815 mln dollarini.
  Oracle?i aktsia hind oli eile kella 18ks tõusnud 9,6 protsenti ja PeopleSofti aktsia hind 10,3 protsenti.
  Tehnoloogiaaktsiad on kuum kaup ka Indias. Citigroupi Indias asuv strateeg Ratnesh Kumar soovitas müüa India aktsiad maha, sest need on juba suhteliselt kallid. India Sensex-indeks on aasta madalamalt tasemelt tõusnud 38 protsenti. Ta alandas India suuruselt teise ja kolmanda tarkvaraarendaja, Infosysi ja Wipro aktsiasoovitusi. Varem soovitas ta hoida neid aktsiaid portfellis suuremas osakaalus, kui aktsiad esinevad indeksis. Nüüd suhtub ta nendesse aktsiatesse neutraalselt.
  Infosysi aktsiaga kaubeldakse 43,5kordse
  P/E suhte juures, arvestades selle aasta prognoositud kasumit võrreldes Sensex 30 indeksi 18,9ga. Wipro aktsiaga tehakse tehinguid 50,4kordse oodatud kasumi juures. Mõlemad aktsiad on Eesti investorile kättesaadavad USA börsidel.
  India tarkvaraarendajate aktsiad näivad tõesti kallid. Kui Oracle maksis 74,8 mld dollarit ja PeopleSoft 10 mld dollarit, siis Wipro turuväärtus oli 16,3 mld dollarit ja Infosysil 17,9 mld dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.