2004. aasta parima betoonehitise tiitlile pürib 22 ehitist

14. detsember 2004, 11:06

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu ja Eesti Betooniühingu viiendat korda korraldatavale Eesti parima betoonehitise konkursile esitati 22 tööd.

Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni võimalusi.

?Konkursi abil soovime kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule, tõsta betooni kui kodumaise ehitusmaterjali mainet,? ütles Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane. ?Järjest rohkem uusi betoonehitisi sünnib väljaspool Tallinna ja Harjumaad ? konkursile on esitatud hooneid Elvast, Kuressaarest, Pärnust, Rakverest, Tartust. Heameel on ka sellest, et arhitektid ise on hakanud oma valminud ehitisi konkursile esitama. Esitatud tööde autorite hulgas on hulgi nimekaid Eesti arhitekte, arhitektuuribüroosid,? lisas Rebane.

?Insenerina rõõmustab, et konkursil osaleb ka selliseid rajatisi nagu viadukt Muuga sadamas, samuti uudseid lahendusi betoonitehnoloogias ja betoonkonstruktsioonide alal - Rakvere spordihalli betoonkonstruktsioonid, Viru Keskuse välisfassaadi paneellahendused, Veskimöldre lasteaia reljeefsusega otsaseina paneelid,? sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse liige, AS Kunda Nordic Tsement vanemnõunik Aadu Kana.

Aadu Kana sõnul kasvab tsemendi tarbimine Eestis endiselt, saavutades 2004. a. juba arvestuslikult enam kui 300 kg tsementi ühe elaniku kohta.

Tänavusele konkursile laekunud ehitiste hulgas on kortermaju ja eramuid, 2 büroohoonet, 3 hotelli, kaubanduskeskus, 2 lasteaeda, politseihoone, sild, spordihoone, veekeskus.

Konkursile sai esitada 2004. a. jooksul tellijale üle antud betoonehitisi ja neis kasutatud konstruktsioone ja menetlusi. Esile tõstmist leiavad võitnud objekti tellija, arhitekt, projekteerija, ehitaja ja ehitusmaterjalide tarnija. Peaauhind kuulub võiduidee autorile.

?Aasta Betoonehitis 2004? konkursi ?üriisse kuuluvad esindajad Eesti Arhitektide Liidust, Eesti Ehitusettevõtjate Liidust, Eesti Ehitusinseneride Liidust, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidust, Eesti Projektbüroode Liidust, samuti ehitusajakirjanike esindajad.

?Aasta betoonehitis 2004? konkursi võitjad kuulutatakse välja Betoonipäeval 2005. a. märtsis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing