• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsikommentaar: Fed käitus ootuspäraselt, aktsiaturg ei erutunud

  USA Keskpank tõstis eile 0,25 protsendipunti võrra baasintressi 2,25 protsendile, mis vastas ökonomisteide ootustele.

  USA aktsiaturg liikus keskpanga otsuse järel väga vähe. S P 500 indeks tõusis eile 0,4 protsenti, 1203,38 punktile. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,4 protsenti, 10 676,45 punktile. Nasdaq kerkis eile kolme aasta kõrgeimale tasemele. Valdavalt tehnoloogiaaktsiatest koosneva hinnatõus oli tagasihoidlikud 0,5 protsenti. Indeks peatus 2159,84 punktil.
  ?USA keskpanga pressiteate ettevaatlik sõnastus viitab sellele, et nad ei paku mingeid üllatusi ning turg võib keskenduda teistele teemadele,? ütles PartnerRe Asset Managementi fondijuht John Davidson Bloombergile. ?Turul on natuke elevust väljakuulutatud ettevõtete liitumiste ja ülevõtmiste osas.?
  Suuruselt teise mäluseadmetele mälu tootja Veritase aktsia hind hüppas eile 8,7 protsenti, 27,38 dollarile. New York Timesi andmetel on suurim turvatarkvara tootja Symantec kõnelustes Veritasega viimase ostmiseks. Tehingu hinnaks võib olla enam kui 13 mld dollarit. Symanteci aktsia hind kukkus 16,5 protsenti, 27,45 dollarile. Ühtlasi olid mõlemad aktsiad eile S P 500 indeksi suurimad liikujad. Lehe sõnul võidakse liitumisest teada anda juba sel nädalal. Symanteci aktsia hind kukkus nii palju, kuna pakkumishind olevat liiga kõrge.
  Sprinti aktsia hind tõusis eile 2,7 protsenti, 25,10 dollarile. Wall Street Journal kirjutas, et Verizon Communications ja tema Briti partner Vodafone võivad teha Sprintile enam kui 40 mld dollarilise pakkumise. Verizoni pressiesindaja keeldus kommentaarist, kuid Vodafone teatas, et nemad pole kõnelustes Sprintile pakkumise tegemise osas. Igasugune pakkumine segaks Sprinti ja Nexteli liitumiskõnelusi. Verizoni aktsia hind tõusis 0,6 protsenti, 41,04 dollarile. Nexteli aktsia sulgus muutmatult 29,99 dollaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.