Tõnis Arnover • 15. detsember 2004 kell 9:30

Danske Bank ostab kaks Iiri panka 20 miljardi krooni eest

Taani Danske Bank ostab National Australia Banki käest 20 miljardi krooniga kaks Iiri panka, kirjutab Wall Street Journal.

Üks pankadest, National Irish Bank asub Dublinis ja teine, Northern Bank Põhja-Iirimaal Belfastis. USA lehe andmeil on see Euroopa selle aasta suuruselt teine riigipiire ületav pangatehing. Ühtlasi on see Danske Banki esimene suurem pangaost väljapool Skandinaaviat.

Northern Bankil on 2300 töötajat ja 95 pangakontorit, 13 äripangakeskust ning 72,3 miljardi krooni suurune laenuportfell. National Irish Bankil on 800 töötajat, 59 pangakontorit, 13 äripangakeskust ning 65,5 miljardi krooni suurune laenuportfell.

?See ost täidab meie strateegilist eesmärki laiendada oma kontorivõrku väljapoole Taanit,? ütles Danske Banki peadirektor Peter Straarup.

Hetkel kuum