• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljon sõna: pildigalerii

  Piltide suuruse kohta võib üldiselt öelda, et mida suurem seda parem ? rohkem detaile. Foto võiks vaataja ekraanile korraga ära mahtuda, sest nii on seda mugavam haarata kui tervikut.
  Veel võib pilte väiksemalt eksponeerima sundida teadmine, et potentsiaalsel vaatajal on halb ühendus, pildid ei mahu enam serverisse ära või kiputakse ilusaid suuri pilte varastama.
  Galeriitarkvara on võimeline ise tegema pisipildid (thumbnails), soovi korral ka keskmise suurusega pildid. Et digitehnika arenguga käib kaasas ka originaalfailide mõõtmete pidev kasv, pole originaalide kuvamine külastajale mõistlik tegu.
  Kujunduse võite luua ise, samas on korralikumatel tarkvarapakettidel olemas ports erinevaid maitsekaid kujundusmalle, mida kasutada. Albumi kujundus peaks olema võimalikult tagasihoidlik, et põhirõhk oleks piltidel endil.
  Tasuta kodulehekülje majutamise teenuseid pakuvad keskmiselt 10 (nt www.hot.ee) kuni 25 (nt. www.zone.ee) MB ruumi, mis on mõnede albumite jaoks täiesti piisav.
  Mida server peab veel oskama, sõltub valitud galerii loomise viisist.
  Tehnilisi oskusi läheb tänapäeval vaja üha vähem. Probleemide tekkimisel tuleb alati kasuks inglise keele ja/või otsimootori kasutamise oskus.
  Pildialbumi loomise võimalused võib laias laastus jagada kolmeks ? teenus, staatiline galerii ja dünaamiline galerii.
  Vaatajale luuakse kuvatavad leheküljed serveris justkui lennult. Lahenduste keerukusaste on siin üsna lai: alates lihtsast skriptist, mis lihtsalt ühe soovikohaselt kujundatud lehe sees kuvab talle ette näidatud kataloogist kõiki pildifaile, kuni keeruliste ja võimalusterohkete lahendusteni.
  Valikuvabadus on siin kõige suurem ja enne tasub läbi mõelda, mida teie galerii peaks oskama. Tähelepanelikult tasub läbi lugeda tarkvaranõuete loetelu.
  Vastava tarkvaraga (võib loomulikult ka käsitsi) luuakse piltide indeksfailid pluss eraldi lehekülg iga foto kohta. Lisaks on vaja teada, et kuidas pildid ja lisafailid oma arvutist lükata veebiserverisse.
  Ka see pole tänapäeval keeruline ? mõnedel galeriigeneraatoritel on FTP (file transfer protocol) kasutamise võimalus sisse ehitatud.
  Tegemist on kellegi teise loodud ja hooldatava saidiga, millesse ka teie saate oma pildid võimalikult lihtsalt üles panna.
  Autor: Viljar Sepp
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.