• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Ravimid kallinevad kuni sadu kroone

  Riik toetab uuest aastast soodusravimite ostmist vähem, mistõttu patsient peab harjumuspärase ravimi eest maksma keskmiselt 30-50 protsenti kõrgemat hinda.

  Riigikogus suvel vastu võetud seadusemuudatus kehtestas uue soodusravimite piirhindade arvutamise korra, mille tulemusel väheneb jaanuarist riigi poolt antav soodustus ja suurenevad patsiendi kulutused soodustusega retseptiravimitele, kirjutab Postimees.
  Kui ravimite müügihinnad jäävad samaks, siis riigi väheneva toetuse tõttu muutub ravimi hind patsiendile senisega võrreldes märgatavalt kõrgemaks, seda isegi sadade kroonide võrra. Keskmiselt peab patsient maksma ravimi eest 30?50 protsenti rohkem, kuid hinnatõus küünib ka 70 protsendini.
  Kõige ebameeldivamaks võib piirhinna muutus apteekrite kinnitusel kujuneda krooniliste haiguste põdejatele, kes on harjunud ühe kindla ravimiga.
  Viljandi Kesklinna apteegi proviisor Liina Pääru ütles, et kõige enam kallinevad suhkruhaigetele mõeldud arstimid. «Inimene avastab apteeki tulles, et praeguse 20 krooni asemel peab ta nüüd sama ravimi eest maksma 200 või 300 krooni,» tõi ta näiteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.