• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbijakaitse kontrollib müügil olevate helkurite kvaliteeti

  Tarbijakaitseameti ja maanteeameti korraldatud Eestis müügil olevate helkurite test näitas, et 14 testitud helkurist ei vastanud nõuetele 9 peegeldusvõime. Helkureid testinud Tartu Ülikooli Füüsikainstituudi labori hinnangul ei mahu normi piiresse tavaliselt värvilised helkurid, mis peegeldavad pealelangevast valgest tagasi vaid helkuri värvile vastava spektriosa ja mille peegeldusvõime on seetõttu keskmiselt kolm korda väiksem. Pealetrükk reklaamhelkuritel vähendab peegeldusvõimet vastavalt kujutise suurusele.
  Helkurid peavad vastama valitsuse määruses ?Isikukaitsevahendi ohutusnõuded ning nõuetele vastavuse hindamise ja tõendamise kord? kehtestatud nõuetele.
  Müüja peab iga isikukaitsevahendiga kaasa andma eestikeelse kasutusjuhendi ning vahendil peab olema CE vastavusmärk. Helkurisarnaste võtmehoidjate, mänguasjade või käepaelte müümisel peab tarbijale olema üheselt selge, et tegemist pole isikukaitsevahendite ehk helkuritega. Helkurisarnased esemed peavad müügikohas olema välja pandud helkuritest eraldi.
  Nõuetele mittevastavate helkurite müümise eest karistatakse eraisikut rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või juriidilist isikut trahviga kuni 40 000 kr. Tarbijakaitseametil on õigus kohustada müüjat ebakvaliteetsed helkurid ostjatelt tagasi korjama.
  Autor: Andres Palm
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.