Liis Kängsepp • 15. detsember 2004 kell 10:18

Vene Duuma väliskomisjon tuleb veebruaris Eestisse

Veebruaris sõidab Eestisse kohtumisele Riigikogu väliskomisjoniga Venemaa Riigiduuma väliskomisjon, otsustati eile Pariisis.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ja Venemaa Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Konstantin Kossat?ovi eilsel kohtumisel Pariisis lepiti kokku, et kahe komisjoni delegatsioonid kohtuvad tuleva aasta veebruaris Tallinnas.

Mihkelsoni kinnitusel on tegemist kahe komisjoni kord aastas toimuva kohtumisega, milles põhimõtteliselt lepiti kokku juba selle aasta aprillis Riigikogu väliskomisjoni Moskva visiidi ajal.

'Kuivõrd tuleval kevadel on ette näha Eesti-Vene suhetes mitmeid väga põhimõttelisi küsimusi, siis leidsime eilsel kokkusaamisel, et veebruar oleks mitmes mõttes hea aeg uueks kohtumiseks,' ütles Mihkelson. Ta lisas, et eilsel kohtumisel vahetati ka informatsiooni kahepoolseid suhteid puudutavates aktuaalsetes küsimustes.

Mihkelson ja Kossat?ov osalesid eile Pariisis Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee poliitikakomitee istungil, kus muuhulgas oli arutusel ka raport 'Kommunistlike kuritegude rahvusvahelise hukkamõistu vajadusest'.

Hetkel kuum