Üks ERA-pankuritest sai priiks

16. detsember 2004, 13:50

Tartu maakohus lõpetas mõne hetke eest kriminaalmenetluse ERA Panga asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa asjus.

Kohtunik põhjenduse kohaselt 'pole Rästa süü suur ja ta pole varalist kahju tekitanud,' vahendas Äripäeva ajakirjanik Väinu Rozental kohtumajast. Rästat süüdistati algselt ametialasele võltsimisele kaasaaitamises.

Kohtuistung jätkub kell 14, kui arutatakse Andres Bergmanni, Raivo Lingi ja Peep Akkeli taotlust saada aega lihtmenetluste läbirääkimiseks.

ERA-pankurite üle peetavas suurprotsessis on kohtu all ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann, juhatuse esimees Jaak Kiiker, finantsdirektor Peep Akkel, IT-osakonna juhataja Mart Kallaste, Tallinna filiaali juhataja Raivo Link, jurist ja Andres Bergmanni õde Aet Bergmann, asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa ja kindlustusfirma Polaris Vara töötaja Helve Luhasalu.

ERA Panga gruppi kuulunud kindlustusseltsi Polaris Vara endise juhataja Tarmo Rubeni kriminaalasi eraldati ERA-pankurite asjast tänavu suvel. Tartu maakohus kinnitas 25. oktoobril lihtmenetluse kokkuleppe, millega mõistis Rubeni tingimisi 1,5 aastaks vangi. Rubenit süüdistati riisumises suures ulatuses ametiseisundi kuritarvitamise teel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing