Elion Ettevõtted müüb enamusosaluse tütarfirmas Eltel Networks

ÄP 17. detsember 2004, 00:00

Soome võrguehitusfirma ELTEL Networks Coproration omab juba selles ettevõttes 49-protsendist osalust, teatas firma börsile. Enamusosaluse ostuvõimaluse sai ELTEL Networks Corporation 2003. aasta mais sõlmitud 49% vähemusosaluse ostulepinguga.

Tehingu hinnaks on ligikaudu 60,4 miljonit krooni. Elioni eeldatav kasum tütarettevõtte aktsiate müügist umbes 40 miljonit krooni kajastatakse neljanda kvartali kasumiaruandes.

Tehing ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga ning Elion Ettevõtted ASi ega Eesti Telekomi nõukogude ja juhatuste liikmed ei ole tehingust isiklikult huvitatud.

Eltel Networks AS on üks suurema käibega telekommunikatsiooni- ja elektrivõrkude väljaehitamisele ja hooldamisele spetsialiseerunud ettevõtteid Baltimaades. Eltel Networks ASi käive aastal 2003 oli 315,3 miljonit krooni ja kasum 16,8 miljonit krooni. Ettevõte loodi 2001. aasta alguses ning annab tööd 595 inimesele. Eltel Networks ASil on tütarettevõtted Lätis ja Leedus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing