• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased pidutsevad jänesekostüümis, põrsamaskis või musketärimantel üll

  Stiilipidude ja karnevalide korraldamine aastavahetuse eel muutub aastatega üha populaarsemaks. Teatrite kostüümilaenutused on pidude tarvis huvitavaid rõivaid otsivatest inimestest pungil. Keskmiselt 150 krooni eest saab soovija endale parajat mõõtu ja õnne korral ka lemmiklavategelase kostüümi.
  Paraku tunnistavad kostüümiladude juhatajad, et kõiki soove pole võimalik täita. Ülipopulaarsed loomakostüümid jäävad aruharva kostüümilattu rippuma, nagu ka ballikleidid ja glamuursed tualetid.
  Linnateatri kostüümiala juhataja Hilje Bergi sõnul on kogu aega väljas ?Kolme musketäri? ja ?Arkaadia? kostüümid kui väga kenad ja nõutud. ?Ka loomariietega on kitsas, inimesed väga palju küsivad neid, aga kuna vastavaid tükke on kavas vähe, siis meil pole suurt valikut,? räägib Berg.
  Ta kinnitab, et varasematel aastatel pole nii suurt kostüüminõutamist olnud. ?Kogu aeg käiakse. Lausa järjekord on. Kui eelmisel aastal kokku oli 833 laenutust, neist enamik aastavahetuse paiku, siis sel aastal on see arv märgatavalt suurem,? räägib Berg.
  Tema sõnul võib ka inimeste kostüümisoovide järgi ära öelda, millised on selle aasta firmapidude trendid. ?Esile on kerkimas peod, kus eelistatakse glamuuri ehk siis 30ndate aastate Ameerikat,? toob ta näite.
  Linnateatri kostüümilaenutuses on mitusada teatrikostüümi etendustest, mis mängukavast maas. Kõik kostüümid siiski laenutusse ei jõua, osa läheb ka teatrimuuseumisse. Nädalane laenutus maksab olenevalt kostüümist 80?250 krooni.
  Rahvusooper Estonia riidelaos on 20 000 kostüümi, laenutuses 2000 ja neist pooled pidevalt ringluses. ?Väga hinnatud ja nõutud on ?Krahv Luxemburgi? kostüümid, need on kõik väljas,? räägib teatri avalike suhete juht Kaido Padar. ?Soovitakse ballikleite, frakke, jõuluvana riideid, aga ka loomakostüüme. Oleme laenutanud nii jänese-, karu- kui ka põrsakostüüme. Hiljuti üks käis abielupaar loomakostüüme nõutamas, mees pani selga hamstri kostüümi, naine jänese oma ja läksid otse peole,? räägib Padar.
  Estonias maksab kostüümilaenutus 150 krooni nädal.
  Kaupluse Karneval juhataja Ester Volt tunnistas, et nii kiiret aega pole veel olnud. ?Hullumaja läks lahti kohe 1. detsembril. Peamiselt otsitakse loomakostüüme, aga ka keskaeg on moes,? räägib Volt. Hetkel on üle 300 kostüümi välja laenutatud, valida saab veel 700 hulgast. Kolmepäevase laenutuse hind on 150 krooni pluss 200 krooni tagatis.
  Aastaid on kostüüme laenutanud ka ETV, seal aastal aga käib seal remont ja keegi ei pääse tuhandetele telekostüümidele ligi. ?Sellest on kahju. Inimesed ikka helistavad ja küsivad. Sel aastal väga palju on otsitud 30ndate aastate stiilis riideid,? sõnas ETV rekvisiidilaohoidja Malle Bucht.
  Kostüümidelaenutus on remondi tõttu peatatud ka Vene Draamateatris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.