• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiiu Leht: Dagotar on sunnitud vähendama aktsiakapitali

  Kahjumis olev Dagotar on sunnitud 8 420 000kroonist aktsiakapitali vähendama, et viia omakapital seadusega vastavusse. Omanikel on selleks kolm võimalust: vähendada aktsiakapitali, panna ettevõttesse raha juurde või firma likvideerida. Vastasel juhul ähvardab ettevõtet äriregistrist kustutamine.
  Ettevõtte aktsiakapitali vähendamisel kaotavad aktsionärid, kes jäävad ilma ettevõttesse paigutatud rahast. Ettevõtte ligi 100% omanik on Hiiu Kalur, kus omakorda on lisaks Toomas Kõuhkna suurosalusele ka hulk väikeaktsionäre.
  Paar nädalat tagasi töö Dagotaris seiskus ja üle 200 inimese saadeti osaliselt tasustavale ehk nn sundpuhkusele. Dagotar on Hiiu Kaluri grupi kõige suurema käibega ettevõte, andes eelmisel aastal enam kui kolmandiku grupi käibest.
  Samalaadse hoiatuse Dagotariga sai äriregistrilt terve Hiiu Kaluri kontsern.
  Suvel teatas Toomas Kõuhkna, et ettevõtte aktsionärid, sh ligi 800 väikeaktsionäri, otsustasid vähendada firma aktsiakapitali 25,5 miljonilt kroonilt 400 000 kroonile. Samas see otsus ei kajastu äriregistris ja pole ilmunud teadet ka Ametlikes Teadaannetes.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.