Hiiu Leht: Dagotar on sunnitud vähendama aktsiakapitali

ÄP 20. detsember 2004, 00:00

Kahjumis olev Dagotar on sunnitud 8 420 000kroonist aktsiakapitali vähendama, et viia omakapital seadusega vastavusse. Omanikel on selleks kolm võimalust: vähendada aktsiakapitali, panna ettevõttesse raha juurde või firma likvideerida. Vastasel juhul ähvardab ettevõtet äriregistrist kustutamine.

Ettevõtte aktsiakapitali vähendamisel kaotavad aktsionärid, kes jäävad ilma ettevõttesse paigutatud rahast. Ettevõtte ligi 100% omanik on Hiiu Kalur, kus omakorda on lisaks Toomas Kõuhkna suurosalusele ka hulk väikeaktsionäre.

Paar nädalat tagasi töö Dagotaris seiskus ja üle 200 inimese saadeti osaliselt tasustavale ehk nn sundpuhkusele. Dagotar on Hiiu Kaluri grupi kõige suurema käibega ettevõte, andes eelmisel aastal enam kui kolmandiku grupi käibest.

Samalaadse hoiatuse Dagotariga sai äriregistrilt terve Hiiu Kaluri kontsern.

Suvel teatas Toomas Kõuhkna, et ettevõtte aktsionärid, sh ligi 800 väikeaktsionäri, otsustasid vähendada firma aktsiakapitali 25,5 miljonilt kroonilt 400 000 kroonile. Samas see otsus ei kajastu äriregistris ja pole ilmunud teadet ka Ametlikes Teadaannetes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing