• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa ministri näpud sügelevad

  Pühapäevases lehes Bild an Sonntag ütles Saksa rahandusminister Hans Eichel, et Saksamaa keskpank Bundesbank peaks müüma osa kullareservist, et vähendada eelarve defitsiiti.
  ?Bundesbankile on antud õigus müüa 120 tonni kulda,? ütles Eichel. ?Me peame silmas pidama, et kuld ei teeni intressi.?
  Gerhard Schröderi valitsuskabineti liikmed on korduvalt kiirustanud keskpanka kulda müüma ja kasutama müügist saadud intressitulu uuringute, arendustegevuse ja hariduse edendamiseks. Saksamaa sõdib eelarve defitsiidiga ja on juba kolm aastat rikkunud Euroopa Liidu normatiive.
  Euroopa Keskpank ja 12 euroala keskpanka ning ?veitsi ja Rootsi keskpank leppisid märtsis kokku, et nad piiravad kulla müüki kuni 2009. aasta septembrini. Nad tõstsid aasta kullamüügi limiidi 500 tonnile, ütlemata, kes kui palju müüa tohib.
  Poliitikud võiksid enne keskpanga kullavarude kallale minekut tõmmata eelarvet koomale ja erastada. Keskpanku on püütud teha poliitikutest sõltumatuks, et hoida raha ja rahapoliitikat vabana poliitikute tahtest.
  Minul tekib küsimus, miks ei soovitanud Saksa rahandusminister keskpangal müüa dollarireservi, mille väärtus kiiresti kukub. Miks müüa väikest kullapositsiooni, kui suur dollaripositsioon kaotab kiiresti väärtust. Kuld on üle elanud mitmed riigid ja valitsused, paljude paberrahade kohta sama öelda ei saa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.