Toyota loodab järgmisel aastal kasvatada sõidukite müüki 7 protsendi võrra

21. detsember 2004, 09:36

Maailma suurima turuväärtusega autokompanii Toyota Motor ootab järgmisel aastal müügi kasvu 7 protsendi võrra rekordilisele tasemele, teatab Bloomberg.

Koos tütarettevõtete Daihatsu ja Hinoga kasvab kontserni presidendi Fujio Cho sõnul müük 8,03 miljoni sõidukini. Toyota enda müük kasvab 8 protsenti 7,18 miljoni sõidukini. Cho laiendab tootmist USAs, Ida-Euroopas ning Tais eesmärgiga suurendada turuosa ning saavutada soovitud eesmärk, toota 2006. aastal 8,5 miljonit sõidukit.

?Konkurentidel on Toyotaga võisteldes rasked ajad,? kommenteeris uudisteagentuurile Londonis asuva konsultatsioonifirma Autopolis tegevjuht Graeme Maxton. ?Toyota väljavaated on head.' Jaapani suurim autotootja kavatseb järgmisel aasal tuua koduturule uusi Lexuse mudeleid.

Toyota loodab sel finantsaastal, mis lõpeb 31. märtsil, saada järjekordse rekordkasumi.

Toyota aktsia hind kerkis täna hommikul 0,50 protsendi võrra 4040 jeenini. Aasta algusega võrreldes on see kerkinud 11,6 protsenti võrrelduna General Motorsiga, mille aktsia on selle ajaga odavnenud 27 protsenti. Jaapani suuruselt teise autotootja, Nissani aktsia hind on alanenud selle ajaga 10,5 protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing