EPL: Pühade ajal on takso saamine pealinnas tõsine katsumus

23. detsember 2004, 07:51

Detsembrikuises jõulueufoorias on taksofirmade töökoormus traditsiooniliselt mitmekordistunud, mistõttu võivad firmad takso tellimisest keelduda.

Taksojuhtidele tähendab selline töökoormus aga lisaraha, sest nende teenistus sõltub reeglina sellest, kui palju nad kliente veavad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tulika Takso tegevjuhi Anne Rebase sõnul on tellimuste arv kahe nädalaga kahekordistunud. ?Kiisud on suhteliselt närvis,? ütles ta. Tavaliselt lubab Tulika taksot 10 minutiga, kuid pühade ajal tuleb oodata teinekord kuni 45 minutit. ?Jõuluaega saab võib-olla võrrelda töökoormuse osas vaid laulupeoga vm suursündmustega.?

Marabu takso tegevjuhi Veiko Lauri sõnul töötab firma küll aasta ringi pidevalt kõigi 60 autoga, kuid jõuluajal jääb lihtsalt rohkem inimesi teenindamata. ?Kiisu peab ütlema, et pole lihtsalt autot saata,? ütles ta.

Taksojuhid rendivad autosid taksofirmalt või sõidavad oma autodega. Reeglina on nad FIEd ja saavad seetõttu ise oma töökoormuse üle otsustada. ?Tavatingimustes oleme teinud graafiku, kuidas keegi tööl on, pühade ajal pole sellel mõtet,? ütles Lauri.

Taksofirmadel algab intensiivne töö juba oktoobris. ?Siis kui vihma hakkab sadama ja külm tuul puhuma,? ütles Lauri. Tippaeg on aga jõuluajal, kui toimuvad paljud firmapeod jm üritused. ?Jõuludega saab suurem sebimine läbi ja aastavahetus on olnud viimastel aastatel juba päris rahulik,? ütles Lauri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing