Toll avastas Iklas hulga võltstagisid ja salasigarette

23. detsember 2004, 11:26

Tolliametnikud avastasid viimase nädala jooksul Ikla piiripunktis enam kui 4000 võltsitud kaubamärki kandvat teksatagi ja üle 23000 salasigareti.

19. detsembril sisenesid Ikla piiripunkti kaudu Eestisse kolm Türgist teekonda alustanud ja saatedokumentide khaselt riidekaupa vedavat veokit. Veokite tolliläbivaatuse käigus leiti kauba hulgast 4296 võltsingu kahtlusega 'Wrangler' kaubamärki kandvat teksajopet.

Kaup oli pakendatud pappkastidesse, mis kandsid paberkleebiseid viitega kauba päritolumaale - Singapurile. Kui tolliametnikud kleebised eemaldasid, tulid aga nähtavale kastidele pressitud trükised 'Made in Bangladesh'.

Kaubamärk 'Wrangler' on Eestis autoriõigustega kaitstud kaubamärk, mistõttu toll pidas kauba intellektuaalse omandi rikkumise kahtlusega kinni ning saatis teksajopede näidised ekspertiisi. Kaubamärgi õiguste valdaja esialgsel hinnangul on tegemist võltsitud kaubaga, mille sisse- ja väljavedu on keelatud.

Teine avastuse tegid Edela tolliinspektuuri ametnikud eile kell 13.50 paiku, mil Ikla piiripunkti kaudu sisenes Eestisse Läti registreerimismärke kandev sõiduauto Ford Mondeo. Riskianalüüsi alusel suunati auto tolliläbivaatusele, mille käigus leiti autosse peidetud 23600 sigaretti LM ja 15 pudelit kanget alkoholi. Kuna ülaltoodud kogused ületavad reisijale lubatud piirnorme, algatas toll 1967. aastal sündinud sõidukijuhi Armandsi suhtes väärteomenetlus ja pidas salakauba kinni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing