Valitsus otsib lahendust nunnade ja munkade haigekassa probleemile

23. detsember 2004, 10:39

Valitsus otsustas täna lükata munkade ja nunnade sotsiaalse kindlustatuse probleemi lahendamise uude aastasse.

Valitsus ei kiitnud veel heaks sotsiaalmaksuseaduse ning kirikute ja koguduste seaduse muutmise seaduse eelnõu, leides, et erandjuhtumi tegemist tuleks põhjalikumalt arutada. Samas leidis valitsus, et kloostrielanikele peaks riik kindlasti kindlustama haigekassa teenused.

Valitsus otsustas arutada jaanuaris taas, kas lahendada probleem erandi tegemisega, täiendades rahandusministri 31. detsembri 2003. a määrust ?Sotsiaalmaksu maksmise kord erijuhtudel' või leida munkadele ja nunnadele raha valitsuse reservist.

2004. a riigieelarvest lähtuvalt kuuluks tasumisele ühe nunna või munga eest sotsiaalmaksuks kuus 91 krooni ehk kokku 9555 krooni kuus (114 660 krooni aastas).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing