Konkurentsiamet lubab Baltikal ja Turo Tailoril koonduda

Annika Matson 27. detsember 2004, 14:47

Konkurentsiamet andis Baltikale ja Turo Tailor koondumisloa, teatas firma börsile.

30. novembril esitasid AS Baltika ja Oy Turo Tailor AB Konkurentsiametile koondumise teate, mille kohaselt AS Baltika ja Oy Turo Tailor AB vahel 29.11.2004.a. sõlmitud osa jagamise ja müügi võrdõigusliku lepingu ning osanike lepingu alusel omandavad AS Baltika ja Oy Turo Tailor AB ühiselt valitseva mõju OÜ Baltika Tailor üle.

Konkurentsiameti otsusega 22.12.2004.a. nr. 43-KO anti luba AS Baltika, Oy Turo Tailor AB ja OÜ Baltika Tailor koondumisele.

Välavõte hinnangust koondumisele:

'Käesoleva koondumise tulemusena ei muutu Eesti rõivaste tootmise ja müügi kaubaturul konkurentsiolukord ega kaubaturu struktuur. Koondumise osalistel ei teki eelpool nimetatud kaubaturul turguvalitsevat seisundit KonkS § 13 lg 1 mõistes. Arvestades rõivaste tootmise ja müügi kaubaturul koondumise osaliste konkurentide arvu, nende turupositsiooni ja seadusandlike takistuste puudumist kaubaturule sisenemisel, ei esine käesoleva koondumise puhul KonkS § 22 lg 2 nimetatud asjaolusid, mis tingiksid koondumise keelamise.'

Koondumisele loa andmise otsusega jõustus 50%-se osaluse üleminek Oy Turo Tailor AB-le OÜ-s Baltika Tailor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing