Tartu nõuab lõbustuspargi rajatiste äravedamist

Liis Kängsepp 27. detsember 2004, 15:33

Tartu linnavalitsus nõuab Tähtvere lõbustuspargi rajatiste äravedamist ja maa-ala vabastamist, sest lõbustuspark ei täida linlaste vajadusi.

'Selline lõbustuspark võib olla külastajatele ohtlik ja linnavalitsus ei saa seda eirata,' ütles Tartu linnapea Laine Jänes. 'Tartu ei ole lastesõbralik linn pelgalt UNICEFi tiitli pärast, vaid on lastesõbralik ikka oma tegudes.'

Jänes lisas, et lõbustuspargi rajatiste äravedamise protsessi tuleb praegu alustada, et suveks oleks plats tühi ja et linn saaks vaagida, kuidas edasi minna mänguväljakuks mõeldud maa-ala arendamisega.

Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahvena sõnul on omanikud juba eemaldanud kolm atraktsiooni ja on valmis lähiajal ka ülejäänud maha võtma. Jätkata tahetakse vaid autodroomiga.

Alates 1999. aastast on lõbustuspargis tegutsenud OÜ Ilmaratas. Praeguse seisuga kuuluvad rajatised OÜ-le Ceelia.

Planeeringu kohaselt on Laulupeo pst 27 krunt suurusega 9793 m² ette nähtud mänguväljakute alaks, uusehitusi sinna ette nähtud ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing