Tsunami mõju Aasia majandusele lühiajaline ? JP Morgan

27. detsember 2004, 13:30

Investeerimispanga JP Morgan ökonomist Lian Chia Liang Singapuris ütleb, et tsunami tagasilöök Aasia majandusele jääb lühiajaliseks.

Põhjust Aasia riikide majanduskasvu prognoose alandada JP Morgan praegu ei näe, kirjutas Kauppalehti-online. Hiidlaines hävinud hotellide ja rannikualade infrastruktuuri taastamine korvab tulude vähenemise turismi vähenemisest, ütles Lian Chia Liang.

Enim kannatas katastroofis Sri Lanka. Indias on olulisemad turismipiirkonnad läänerannikul, mida hiidlaine ei tabanud. Goa ja Kerala jäid terveks.

Tais on lisaks katastroofis laastatud piirkonnale mitmeid teisi turismipiirkondi, mis jäid stiihiast puutumata. Aastas käib Tais ca 12 miljonit turisti, kelle arvele langeb 6% SKTst. Läinud aasta sarsi-epideemia vähendas turismi 7,4% võrra ning sarnast tagasilööki prognoositakse ka nädalavahetusel Aasiat tabanud looduskatastroofist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing