• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollaril viimase kahe aasta kehvim kvartal

  USA dollar on euro vastu silmitsi enam kui kahe aasta suurima kvartalilangusega ning langus võib finantsuudisteagentuuri Bloomberg teatel jätkuda ka tuleval aastal.
  Ühendriikide valuuta liikus eile hommikul 1,3555 dollaril euro kohta (11,543 krooni dollar) ehk oli 8,1% nõrgem kui kvartali alguses. Lisaks soovitab ligi 60% Bloombergi küsitletud kauplejatest ja analüütikutest endiselt USDd müüa.
  Investorid panustavad sellele, et president Bushi administratsioon ei püüa dollari langust peatada, sest see aitab vähendada USA rekordilist väliskaubanduse defitsiiti, ütles Deutsche Asset Managementi valuutariskide juht Matt Cobon. Tema sõnul võib dollar hakata euro vastu tugevnema, kui Euroopa Keskpank näitab valmisolekut langetada baasintresse. ?USA vajab nõrka dollarit, et vähendada oma rekordilist jooksevkonto defitsiiti,? tunnistas möödunud nädalal kõigile teada-tuntud tõde ka endine Föderaalreservi kuberner Laurence Meyer. USA jooksevkonto puudujääk kärises möödunud kvartalis 164,7 miljardi dollarini.
  Bush on ainuke USA president, kes pole pärast kolm aastakümmet tagasi kokku varisenud Bretton-Woodsi süsteemi suunanud dollari liikumist valuuta ostmise ja müümisega. Euroopa Keskpank pole pärast seda, kui 12 riiki hõlmav ühisvaluuta 1999. aastal debüüdi tegi, eurosid müünud ning tõenäoliselt pole selleks ka praegu valmis, lisas Cobon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.